aBUTLLETÍ
N.3 - Setembre 07
Si quieres ver la web en castellano clica aquí

EL BUTLLETÍ DE SETEMBRE

Hem acabat la nostra Festa Major, la que ha durat tot l’agost. S’han anat tancant els portals d’alguna de les cases. Tornem a ser un poble típic de muntanya, alegre i acollidor. Ens hem anant quedant els veïns de tot l’any, amb el bon record de la vostra estada i la certesa del vostre retorn.
A Borredà ja hem entrat a la tardor. Estem acabant de recollir tot el de l’estiu, i ja ens estem preparant per a la cacera dels bolets, dels rovellons. De moment les pluges ens venen bé. Esperem que sigui un bon any de bolets.
   
ELS BOLETS

Som a una terra de rovellons, bons rovellons, i també de llenegues i d’altres bolets.
De moment l’anyada es presenta com a bona. Va plovent, fa un temps bo per els bolets. Els boscos són apunt, i nosaltres els caçadors, els buscadors, també.
Els bolets són un fruit excel•lent de la natura, dels nostres boscos. Són molt exigents, capritxosos. Volen la seva aigua justa i al seu moment. La seva calor, la humitat adequada. Si les condicions són bones trepen el cap i surten. Però si senten xiular el vent, resten amagats, no surten per a res. En poques hores el vent asseca la primera capa del bosc, i els bolets no surten fins a la propera pluja, i encara si troben les condicions òptimes.
Us animem a venir a Borredà, per anar a caçar bolets, per a gaudir de l’iniciï de la tardor, dels canvis de colors dels nostres arbres i dels nostres paisatges.
Si voleu venir, moguts per anar a caçar bolets, truqueu-nos 3 dies abans de venir, 660.955.688, i us indicarem si se’n fan aquests dies. Si no us sembla apropiat venir podreu canviar la vostra reserva per a uns altres dies.
Nosaltres sí sortirem a caçar bolets, especialment rovellons, i de segur que en trobarem.   LES RESERVES

Tenim un mòdul de reserves totalment automatitzat, funciona on line. Sempre està actualitzat i les dades de reserves són totalment fiables.
Clicant a sobre del mòdul, aquest s'amplia i permet fer la reserva.
Un cop acabada la reserva, administració envia un correu electrònic amb les dades de la reserva i la indicació del camí per arribar a Borredà. 

CONSELLS PER AL BOLETAIRE

  • Hem de ser conscients que el bosc és un ecosistema complex i que la nostra actuació en collir bolets el pot malmetre si no prenem precaucions com ara la de no rasclonar el sòl amb cap eina.
  • Hem de tallar els bolets pel peu amb un ganivet de fulla estreta per tal de no destruir el miceli, que és la part subterrània del bolet.
  • S’han de collir els bolets que ens siguin ben coneguts evitant malmetre els altres. Tots els bolets tenen la seva funció a la natura, fins i tot els metzinosos o tòxics.
  • Recol·lecteu només exemplars sans i sencers. Els exemplars vells o corcats, que de segur llençarem en arribar a casa, poden esporular al bosc i contribuir al naixement de nous bolets, o si més no serviran com a aliment a d’altres éssers vius.
  • Per últim, recordeu que el millor boletaire de tots no és el que arriba a casa amb més cistells plens, sinó aquell que després de sortir del bosc, no hi deixa cap resta o empremta visible de la seva estada.
  • Cal portar calçat adequat, roba vella, un cistell i un ganivet.
  • Els dimecres o dijous us podrem acompanyar al bosc, al matí o bé a la tarda segons el temps.
 

AGENDA D’ACTES DEL BERGUEDÀ

2 de setembre a BERGA: 26è Aplec de la sardana

7-11 de setembre a SANT JULIÀ DE CERDANYOLA. Festa Major

8 de setembre a QUERALT. Gala de Queralt

8 de setembre a FALGARS (LA POBLA DE LILLET). Romeria

11 de setembre a BORREDÀ: Xocolata desfeta i coca, a la Plaça

11 de setembre a Montmajor: Mercat i Tradició

16 de setembre a BORREDÀ: Diada de la Gent Gran

16 de setembre: a BERGA: Festa de Sant Quirze de Pedret

30 de setembre a LA POBLA DE LILLET: Festa del Bolet
 VOL REBRE GRATUÏTAMENT EL BUTLLETÍ

Si vol rebre mensualment i gratuïtament el nostre Butlletí, o vol que d'altres persones el rebin, pot deixar-nos les dades:

 
E-mail
Nom
Cognom
Pais
Subscriuries


CROMA 5 -- Diseño de webs
Borredà Turisme
Butlletí de Borredà
Canpistola
Slud i Nutrició
Ajuntament de Borredà
butlleti.net
butlleti.net
teliad - el mercado para los enlaces de texto
butlletí.net
butlleti.net

 

Web dissenyada per Croma 5 – Miquel Esteve